Ford Focus ST front view

Focus ST in motion

MEER VERMOGEN OP AANVRAAG

De Focus ST is verkrijgbaar met een indrukwekkende keuze aan krachtige motoren. De uitstekende Ford EcoBoost-motor van 2,3 liter geeft je 280 pk met een koppel van 420 Nm en kan in minder dan zes seconden vanuit stilstand een snelheid van 100 km/u  bereiken.

ELEKTRONISCH GELIMITEERD SLIPDIFFERENTIEEL

Ontworpen voor uitstekende prestaties en stabiliteit. Het elektronisch gelimiteerd slipdifferentieel zorgt voor maximale controle in de bochten door voortdurend gegevens van een groot aantal sensoren te analyseren. Het systeem past vervolgens binnen milliseconden de verdeling van het koppel over de aandrijfwielen aan. Dit verbetert de tractie en stabiliteit, zodat je sneller bochten kunt nemen terwijl je de controle behoudt.

Focus ST in motion
Focus ST front view in motion

CONTINUOUSLY CONTROLLED DAMPING

Het nauwkeurig afgestemde chassis van de Focus ST is gecombineerd met actieve demping* (Continuously Controlled Damping, CCD), zodat de instellingen van de ophanging continu worden aanpast om een uitstekende rijkwaliteit en rijdynamiek te garanderen, ongeacht de omstandigheden. Dit is een Focus die gebouwd is voor de weg, maar geboren is voor het circuit.

Focus ST in motion

RIJERVARING 

INTELLIGENTE LED-KOPLAMPEN

Nieuwe matrix LEd-koplampen met geïntegreerde mistlampen en kenmerkende dagrijverlichting bieden uitstekende zichtbaarheid met een opvallend ontwerp. Het adaptieve koplampensysteem optimaliseren de lichtbundelpatronen van je Focus voor specifieke rijomstandigheden, zoals voor rijden op de snelweg, door de stad of over landwegen en voor parkeer- en bochtmanoeuvres.

Dynamic Matrix LED headlights
Steering wheel of a Ford Focus ST

DIGITAAL INSTRUMENTENPANEEL

Het nieuwe 12.,3 inch [31,2 cm] digitale instrumentenpaneel van de Focus toont de bestuurdersinformatie in hoge definitie met intuïtieve en gemakkelijk te lezen pictogrammen. Je kunt instellen welke informatie wordt weergegeven, inclusief navigatiewaarschuwingen, en de voorkeursinstellingen van afzonderlijke bestuurders programmeren.

ACTIVE PARK ASSIST

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar Active Park Assist in de Focus maakt het gemakkelijk. Het systeem zal een geschikte parkeerplaats vinden en je er vervolgens automatisch in sturen. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken en de auto het werk voor je te laten doen.

Ford Focus Active Park Assist
Hand holding a steering wheel with a small monitor above the dashboard

HEAD-UP DISPLAY

Het Head-up display geeft belangrijke informatie weer in je gezichtsveld, zodat je op de hoogte blijft zonder naar het dashboard te hoeven kijken. Je kunt ook de kleurweergave-instellingen aanpassen aan je voorkeuren.

Close up of electronic parking brake

ELEKTRISCHE PARKEERREM 

Een elektrische parkeerrem helpt om de cabine opgeruimd te houden, is gemakkelijker te gebruiken en betekent dat je de remmen niet zo vaak hoeft te laten onderhouden. Je hoeft slechts een knop in te drukken in de middelconsole van de Focus.

Woman driving a Ford Focus

ACHTERUITRIJCAMERA 

De achteruitrijcamera van de Focus wordt automatisch geactiveerd wanneer je de versnelling in zijn achteruit zet, waardoor je op het scherm kunt zien wat er zich achter je bevindt. Het systeem toont ook virtuele lijnen om je te helpen parkeren. 

Ford Focus detecting another car with Stop&Go

ADAPTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO

De Adaptive Cruise Control van de Focus maakt rijden bij druk verkeer eenvoudig. Stel gewoon je gewenste snelheid in en het systeem houdt automatisch een vooraf ingestelde afstand aan van het voertuig dat voor je rijdt en brengt je auto indien nodig tot stilstand. Zodra het verkeer vóór je weer weg is, geeft het systeem gas tot de door jou gekozen snelheid weer bereikt is. Beschikbaar bij automatische transmissie.

Woman looking at a smartphone

CONNECTIVITEIT

FORD SYNC 4

Maak kennis met een nieuwe wereld van connectiviteit. Ford SYNC 4 met Connected Navigation* en Ford Secure integreert naadloos met je smartphone via de FordPass-app, zodat je alles in je Focus kunt aansturen, van telefoongesprekken tot vergrendeling op afstand, muziek en navigatie. Met een 13,2 inch [33,5 cm] touchscreen met intuïtieve nieuwe interface, geavanceerdere routeplanning, live verkeersupdates, draadloze updatemogelijkheden, plus onze meest geavanceerde spraakbesturing. 

Ford SYNC 4 with Connected Navigation

OTA-SOFTWARE-UPDATES

Met Ford Power-UP-software-updates evolueert je Focus voortdurend. Met de Cloud verbonden technologie maakt draadloze software-upgrades mogelijk om de klantervaring in de loop der tijd te verbeteren met nieuwe functies en verbeterde functionaliteiten. De draadloze updates zijn snel en eenvoudig en gebeuren vaak automatisch op de achtergrond. 

SPRAAKBESTURING

SYNC 4 heeft onze meest geavanceerde spraakherkenning tot nu toe. Cloudgebaseerde connectiviteit betekent dat het systeem voortdurend zijn woordenschat bijwerkt. Hierdoor kun je meer gesprekstaal gebruiken met je spraakopdrachten wanneer je SYNC vraagt om je naar een locatie te brengen, muziek af te spelen, telefoongesprekken te beheren of tekstberichten te versturen.  

Driver with a speech bubble that says Hello Ford
Focus ST interior

COMFORT EN GEMAK 

Focus ST Performance Seats

PERFORMANCE STOELEN

De op veertien manieren verstelbare sportstoelen voorin zijn ontwikkeld door Ford Performance-ingenieurs en zijn geoptimaliseerd voor de perfecte rijpositie. Daarbij biedt de lendesteun, die verstelbaar is op vier manieren, een hoog niveau van ondersteuning en comfort.

QUICKCLEAR VERWARMDE VOORRUIT

Maakt je voorruit snel schoon op ijskoude ochtenden. Dunne vezels in de voorruit worden supersnel verhit om het glas te ontdooien en schoon te maken en om de ruitenwissers te helpen ontdooien. 

Windscreen being cleaned by wipers
Ford Focus ST side view

HANDIGE EXTRA’S

Focus open load compartment

LAADRUIMTE VAN EEN STATIONWAGON 

De laadvloer van de Focus Estate heeft verbeterde verlichting, eenvoudig te reinigen afwerking en heeft een verticale bagageverdeler met een scharnierontwerp voor aanpasbare bergruimte. Een nieuwe natte opslagzone met rubberen vloermat9 laat je natte of modderige spullen apart vervoeren.

HANDSFREE ACHTERKLEP 

Als je je handen vol hebt, hoef je alleen je voet onder de achterbumper te bewegen. Je Focus Estate detecteert je sleutel met afstandsbediening en de achterklep opent of sluit automatisch.

Man loading sports equipment into Focus load compartment
Woman looking out of a driver's window

VEILIGHEID

Ford Focus on the motorway

PRE-COLLISION ASSIST MET VOETGANGERSDETECTIE 

Het Pre-Collision Assist-systeem detecteert mogelijke botsingsgevaren met voetgangers en andere voertuigen tot 130 meter voor je en wijst je op hun aanwezigheid. Als je niet reageert, remt het automatisch. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk geheel te voorkomen. 

AUTONOOM NOODREMSYSTEEM 

De technologie scant de weg voor je en waarschuwt je als het een dreigende botsing detecteert. Als je niet reageert, kan het systeem automatisch voor je remmen.

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating

Klik op onderstaande links voor meer informatie