Home > Alle modellen > MONDEO > Technische kenmerken > Rijervaring

Een elegantere manier van rijden

De Mondeo Hybrid is uitgerust met geavanceerde technologieën om je het leven gemakkelijker te maken. Sommige systemen, zoals Cruise Control met Stop and Go en Lane Keeping System, letten en reageren voortdurend op veranderende omstandigheden op de weg, het verkeer en je rijgedrag. Andere handige functies, zoals Hill Start Assist en Active Noise Cancellation, zorgen voor een stressvrije, meer ontspannen rijervaring.

Ford Mondeo trailing another car with Adaptive Cruise Control

Altijd op veilige afstand tot voorliggers

Je rijdt altijd op een veilige afstand dankzij Adaptieve Cruise Control met start-stop systeem. Daarmee stel je niet alleen de gewenste snelheid in, maar ook de afstand tot het verkeer vóór je. Zodat je nooit te hard rijdt en automatisch stopt als het verkeer tot stilstand komt. Zodra de file oplost, start de auto weer en rij je verder.

Je mag gezien worden

Wil je dat men je onder alle omstandigheden kan zien? Met de energiezuinige en stijlvolle LED-dagrijverlichting ben je zowel overdag als 's avonds duidelijk zichtbaar.

Red Ford Mondeo LED front headlights close up
Ford Mondeo with diagram of lane keeping system warning engaged

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Makkelijker in- en uitparkeren dan ooit

Wil je ook op de lastigste plekken eenvoudig inparkeren? Schakel dan de actieve parkeerhulp in. Met één druk op de knop helpen sensoren eerst een geschikte parkeerruimte vinden. En stuurt de auto vervolgens zichzelf tot hij geparkeerd staat: je hoeft alleen maar gas, versnellingen en remmen te bedienen met behulp van geluidssignalen en instructies op het scherm. Park-out Assist is ontworpen om ervoor te zorgen dat je op dezelfde manier uit een parallelle parkeerplaats kunt rijden.

White Ford Mondeo in car park

Nauwkeurig afgestelde ophanging, voor een geraffineerde rit

De Mondeo heeft een, multi-link achterophanging. Dit geavanceerde systeem is licht, stijf en perfect afgesteld, voor een uitstekend reactievermogen, perfecte beheersing en geweldig rijgedrag.

Visual showing Ford Mondeo multi-link rear suspension
Ford Mondeo speed limiter in detail

Stel vooraf uw maximale snelheid in

Met de Active Speed Limiter Device kan je jouw maximale snelheid voor een hele reis vooruit instellen. Het systeem waarschuwt je als je deze overschrijdt, of als je per ongeluk de maximumsnelheid overschrijdt, bijvoorbeeld als je een helling afrijdt. Zo rijd je comfortabel in zones met snelheidsbeperkingen, omdat je je zo op de weg kunt concentreren en niet voortdurend de snelheidsmeter in de gaten hoeft te houden.

Beter zien zonder anderen te verblinden

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Ford Mondeo with Auto High Beam on
Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving

In elke situatie controle achter het stuur.

Wil je makkelijker sturen bij elke snelheid? De elektrische stuurbekrachtiging past zich automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Je stuurt licht bij lage en stevig bij hoge snelheden. Zodat je makkelijker manoeuvreert en meer controle hebt.

Met Drift Control houdt het nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Ford Mondeo Driving up hill in forest
Blue Ford Mondeo driving out of parking bay

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

SYNC logo
Top