Home > Alle modellen > MONDEO > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Met behulp van intelligente technologie reageert de auto voortdurend op wat er om hem heen gebeurt, zoals de toestand van de weg, ander verkeer en jouw eigen rijgedrag. Een pakket geavanceerde functies draagt bij aan een verbeterde rijervaring.

Denk hierbij aan LED-koplampen die hun lichtbundel aanpassen aan de omgeving, een communicatiesysteem dat je met jouw stem kunt bedienen, een functie die het parkeren vereenvoudigt en een functie die je helpt om binnen jouw rijstrook te blijven.

Je mag gezien worden

Wil je dat men je onder alle omstandigheden kan zien? Met de energiezuinige en stijlvolle LED-dagrijverlichting ben je zowel overdag als 's avonds duidelijk zichtbaar.

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Interior detail with focus on the steering wheel and centre console
A hand touching the display

Ga handsfree met SYNC 3

Altijd je handen aan het stuur houden en toch alles kunnen bedienen? Geef via Ford SYNC spraakopdrachten, en het gebeurt. Zoals bellen en gebeld worden, muziek van een USB of MP3/iPod® afspelen of streamen via Bluetooth®. Zelfs je inkomende sms-berichten worden hardop voorgelezen.

Je hoeft het maar te zeggen...

Met Ford SYNC 3 kunt kan je zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen 'Ik heb trek', of de Michelingids openen om je te helpen bij het kiezen en het maken van de reservering. Wifi-connectiviteit is met een USB-modem beschikbaar via hotspots. 

A detail of SYNC 2 with Touchscreen

Hulp om binnen de lijnen te blijven

Wil je wat extra hulp om altijd binnen de lijnen te blijven? Je krijgt het van het Lane Keeping System. Dit merkt via een camera of je de rijstrook dreigt te verlaten. Dan krijg je eerst signalen van Lane Keeping Alert: je stuur gaat trillen en je ziet een lampje branden. Als je langzaam of niet reageert, kan Lane Keeping System je weer naar de juiste rijstrook leiden.

Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor wegen met meerdere rijstroken zoals snelwegen en wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder de 65 km/u. Wil je de hulp niet? Dan kun je het handmatig uitschakelen.

Makkelijker parkeren dan ooit

Wil je ook op de lastigste plekken eenvoudig inparkeren? Schakel dan de actieve parkeerhulp in. Met één druk op de knop helpen sensoren eerst een geschikte parkeerruimte vinden. En stuurt de auto vervolgens zichzelf tot hij geparkeerd staat: je hoeft alleen maar gas, versnellingen en remmen te bedienen met behulp van geluidssignalen en instructies op het scherm.

Ford Mondeo with Auto High Beam on

Beter zien zonder anderen te verblinden.

In het donker rijden met groot licht is prettig voor jou, maar vervelend voor anderen. Daarom schakelt de grootlicht assistent zich tijdelijk uit wanneer het voor- of tegenliggers opmerkt. Daarna gaat het ook automatisch weer aan.

Nauwkeurig afgestelde ophanging, voor een geraffineerde rit

De Mondeo heeft een, multi-link achterophanging. Dit geavanceerde systeem is licht, stijf en perfect afgesteld, voor een uitstekend reactievermogen, perfecte beheersing en geweldig rijgedrag.

Visual showing Ford Mondeo AWD system
Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving

In elke situatie controle achter het stuur.

Wil je makkelijker sturen bij elke snelheid? De elektrische stuurbekrachtiging past zich automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Je stuurt licht bij lage en stevig bij hoge snelheden. Zodat je makkelijker manoeuvreert en meer controle hebt.

Met Drift Control houdt het nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Eenvoudiger heuvelopwaarts wegrijden

Je auto starten op een helling is nu heel makkelijk. De helling wegrijassistent voorkomt dat je achteruit rolt door de remkracht op de wielen gedurende enkele seconden te handhaven. Zo heb je meer tijd om je voet van het rempedaal naar het gaspedaal te verplaatsen. Ook handig op een gladde ondergrond.

Red Ford Mondeo on a road front view

Voorkom de gevolgen van een ongeluk

Een aanrijding wil je liever voorkomen. Of in ieder geval minder ernstig maken. Daarbij helpt Pre-Collision Assist. Bij snelheden tot 80 km/u waarschuwt deze voor voertuigen en mensen op je weg. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch om de ernst van een ongeluk te beperken of te voorkomen.

Stel vooraf uw maximale snelheid in

Met de optioneel verkrijgbare Active Speed Limiter Device (standaard op Trend en Titanium) kunt je jouw maximale snelheid voor een hele reis vooruit instellen. Het systeem waarschuwt je als je deze overschrijdt, of als je per ongeluk de maximumsnelheid overschrijdt, bijvoorbeeld als je een helling afrijdt. Zo rijd je comfortabel in zones met snelheidsbeperkingen, omdat je je zo op de weg kunt concentreren en niet voortdurend de snelheidsmeter in de gaten hoeft te houden.

Ford Mondeo steering wheel and dashboard in detail
SYNC logo

Directe hulpoproep in een noodsituatie

In geval van nood wil je zo snel mogelijk hulp inschakelen. Dankzij Ford SYNC met noodhulpsignaalSYNC with Emergency Assistance kan dat. In het onwaarschijnlijke geval van een ongeluk waarbij de airbag geactiveerd of de brandstofpomp uitgeschakeld wordt, kan deze technologie via jouw telefoon met Bluetooth®Bluetooth Trademark naar de alarmcentrale bellen. Het systeem kan cruciale informatie, zoals GPS-coördinaten, zelfs doorgeven als je bewusteloos bent.

 

Top