VERKOOPVOORWAARDEN

Op de verkoop van Ford personenauto’s en bedrijfswagens zijn de verkoopvoorwaarden van uw Ford dealer van toepassing (vraag uw Ford dealer). De hieronder vermelde voorwaarden dienen ter verdere informatie ten aanzien van de (additionele) kosten bij aanschaf van een Ford personenauto of bedrijfswagen. 

Verkoopprijzen

De vermelde consumenten(advies)prijzen van de personenauto’s zijn in Euro en inclusief BTW, BPM en onvermijdbare kosten rijklaarmaken.

Alle gecommuniceerde prijzen van de bedrijfswagen betreffen catalogusprijzen. Deze catalogusprijzen zijn vermeld in euro's. Alle catalogusprijzen van de bedrijfswagens zijn exclusief BTW, BPM, recyclingsbijdrage, legeskosten en de advieskosten voor het rijklaarmaken. 

Alle vermelde prijzen en de als standaard vermelde uitrustingen zijn indicatief en kunnen te allen tijde, zonder voorafgaande kennisgeving, worden gewijzigd. 

Onvermijdbare kosten rijklaarmaken

Naast de in de prijslijst vermelde fiscale waarde worden steeds de (onvermijdbare) kosten voor het rijklaar maken van de auto (bestaat uit een nulbeurt, 2 kentekenplaten, een in- en uitwendige poetsbeurt, transportkosten, recyclingsbijdrage, leges, gevarendriehoek, lampenset, lifehammer, hesjes en een volle tank brandstof) in rekening gebracht. Tevens is hier de recyclingbijdrage en eventuele accubeheerbijdrage in opgenomen. Deze kosten zijn reeds opgenomen in de consumenten(advies)prijs. De kosten verband houdend met het rijklaar maken van de auto variëren per model. Zie hieronder de tabel voor personenauto’s. De bij de aanschaf van een nieuwe auto aan Auto Recycling Nederland B.V. (ARN) afgedragen recyclingbijdrage bedraagt € 22,50,- inclusief BTW. Indien van toepassing is een aanvullende beheerbijdrage verschuldigd aan ARN voor de verwerking van Li-ion accu's van hybride en electrische auto's. De accubeheerbijdrage inclusief BTW bedraagt € 5,- voor zgn. MHEV accu's in personenauto's, € 8,- voor MHEV accu's in bedrijfswagens, € 25,- voor HEV accu's, € 45,- voor PHEV accu's en € 55,- voor BEV accu's in personenauto's en in bedrijfswagens. ARN heeft zich ten doel gesteld auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. De leges (inclusief een administratieve vergoeding) houdt verband met de aanvraag van een ééndelig kentekenbewijs en bedraagt € 54,80.

Overzicht van de onvermijdbare kosten rijklaarmaken

Personenauto's Onvermijdbare kosten rijklaarmaken incl. BTW
Nieuwe Ford Fiesta
€ 970,-
Nieuwe Ford Fiesta MHEV
€ 975,-
Ford EcoSport € 975,-
Ford Puma € 1.045,-
Ford Puma MHEV
€ 1.050,-
Nieuwe Ford Focus 
€ 1.045,-
Nieuwe Ford Focus MHEV
€ 1.050,-
Ford Kuga € 1.095,-
Ford Kuga PHEV € 1.150,-
Ford Explorer PHEV € 1.350,-
Ford Mustang Mach-E € 1.500,-
Ford Mustang € 1.350,-
next
prev
Bedrijfswagens Advieskosten rijklaarmaken excl. BTW
Ford Transit Courier € 995,-
Ford Transit Connect € 995,-
Ford Transit Custom € 1.195,-
Ford Tourneo Custom € 1.195,-
Ford Transit € 1.295,-
Ford Transit Chassis Cabine € 1.295,-
Ford Ranger € 1.095,-
next
prev

BPM Personenauto’s 

BPM is een aanschafsbelasting die op nieuwe personenauto’s wordt geheven, bovenop de BTW. Deze belasting is gerelateerd aan de CO2-uitstoot van een auto.

BPM Bedrijfswagens 

BPM is een aanschafsbelasting die op nieuwe bedrijfswagens wordt geheven, bovenop de BTW. Deze belasting is gerelateerd aan de nettocatalogusprijs van een bedrijfswagen. 

Op de website van de belastingdienst (www.belastingdienst.nl) vindt u meer informatie over de voorwaarden en berekening van de verschuldigde BPM.