Home > Alle modellen > B-MAX > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

Dankzij geavanceerde rij-technologieën en een reeks aan functies die je in een auto van dit formaat niet direct verwacht, is het met de B-MAX leuker en gemakkelijker rijden in de stad. Voeg daar nog het unieke portiersysteem aan toe en aan alle uiteenlopende wensen van de moderne bestuurder is voldaan.

Ford B-MAX interior man driving in the city

In elke situatie controle achter het stuur.

Wil je makkelijker sturen bij elke snelheid? De elektrische stuurbekrachtiging past zich automatisch aan de snelheid en omstandigheden aan. Je stuurt licht bij lage en stevig bij hoge snelheden. Zodat je makkelijker manoeuvreert en meer controle hebt.

Met Drift Control houdt het nu ook rekening met zijwind en andere rijomstandigheden, terwijl Active Nibble Control ongewenste trillingen in het stuur beperkt.

Achteruitrijden op zijn simpelst

Je kunt achteruitrijden zonder zorgen over paaltjes, fietsen, lage muurtjes… de automatische achteruitrijcamera laat je precies zien wat er zich achter de auto bevindt. En helpt je met virtuele lijnen op het scherm om makkelijker te parkeren, zelfs in de kleinste plaatsen.

Ford B-MAX rear-view camera close-up
Brown Ford B-MAX the rear of the car

Hulp bij parkeren

Een beetje assistentie bij het parkeren is altijd welkom. Parkeersensoren helpen je met waarschuwingssignalen om de afstand tot obstakels beter in te schatten.

Speciaal verstevigde carrosserie

De deuren van de B-MAX zijn op belangrijke plaatsen extra verstevigd. Bij gesloten voor- en achterportieren verankeren de, in elke deur ingebouwde, 'crash catchers' de portieren in carrosserie. Dit is omdat de B-stijl bij de B-MAX in de portieren zelf is ingebouwd. De veiligheidstechnici van Ford hebben een eigen, aanvullende impacttest ontwikkeld, waaruit blijkt dat de B-MAX voldoet aan zelfs de strengste veiligheidsnormen.

Top