Home > Alle modellen > C-MAX > Technische kenmerken > Veiligheid en beveiliging

Veiligheid en beveiliging

Voorkom de gevolgen van een ongeluk

Een aanrijding wil je liever voorkomen. Of in ieder geval minder ernstig maken. Daarbij helpt Pre-Collision Assist. Bij snelheden tot 80 km/u waarschuwt deze voor voertuigen en mensen op je weg. Als je niet reageert, remt het systeem automatisch om de ernst van een ongeluk te beperken of te voorkomen.

Power child door and window locks
Electronic Stability Program

Elke situatie de baas

In balans zijn is goed, zeker op de weg. Daarom checkt de elektronische stabiliteitscontrole voortdurend de bewegingen van je auto. En corrigeert bij elke afwijking zoals slippen, automatisch je positie. Zodat jij in controle blijft.

Samenwerkende veiligheidssystemen worden in een oogwenk ingeschakeld

De C-MAX en Grand C-MAX zijn uitgerust met een geavanceerd Intelligent Protection System (IPS), dat een aantal veiligheidsvoorzieningen aanstuurt om jou en jouw passagiers te beschermen. Naast een solide, schokabsorberende carrosserie van geavanceerd staal met een hoge treksterkte, worden alle passagiers ook beschermd door diverse airbags. Om de kans op letsel in geval van botsingen te verkleinen, zijn de stuurkolom en pedalen dusdanig ontworpen om van de bestuurder weg te klappen, om zo de kans op letsel bij een ongeval te verminderen.

Intelligent Protection System
Anti-lock braking system

Beheerst remmen onder alle omstandigheden

Je hebt je auto nog beter onder controle met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) in combinatie met de elektronische remkrachtverdeling.

Power child door and window locks

Remhulp bij hogere snelheden

Wil je bij elke snelheid veilig kunnen remmen? Dan helpt het actieve remsysteem je een handje. Door bij een snelheid boven de 50 km/u de weg te scannen met speciale radar-technologie, waarschuwt deze veiligheidsvoorziening voor mogelijke botsingen. En helpt met afremmen als je niet op tijd reageert. Rij je langzamer dan 50 km/u? Dan geeft Active City Stop je die zekerheid.

Elektrische kindersloten en raamvergrendeling

Soms wil je dat achterramen of -deuren niet geopend kunnen worden. Met het handige kinderslot zorg je daarvoor, met slechts één druk op de knop.

Power child door and window locks
Top