Home > Alle modellen > FOCUS RS > Technische kenmerken > Rijervaring

Rijervaring

In de Focus RS ben je omringd door slimme technologieën. 
Elk met een specifieke taak, maar allemaal met één doel: ervoor zorgen dat je de mogelijkheden van jouw auto ten volle kunt benutten.

Maximale bochtenregeling

Torque Vectoring Control balanseert het motorkoppel tussen de voorwielen om de weg en de rijomstandigheden aan te passen. Het systeem werkt 100 keer per seconde, het systeem is 33 keer sneller dan het oog van een oog. Wat betekent meer grip en ultra-precieze hantering, zoals u ontdekt wanneer u door hoeken versnelt.

Ideaal voor op de weg. En op het circuit

Je kunt je auto afstemmen op elke situatie. Het elektronische stabiliteitscontrole-systeem heeft drie rij-instellingen. Met één druk op de knop wissel je tussen de Normal-, Sport- en Track-instelling. En worden AWD-systeem, dempersturing, elektronische stabiliteitsontrole (ESC), ABS-systemen, stuur- en motorrespons en zelfs het geluid van de motor aangepast.

Ford Focus RS Suspension detail

Wielophanging past zich aan aan uw rijstijl

De geavanceerde, race-geïnspireerde, verstijfde, 'Öhlins Tenneco'-vering zorgt ervoor dat je de Focus RS altijd onder controle hebt. Het verbetert de wegligging en controle, waardoor je beter verbonden bent met de weg en dat zorgt voor een buitengewoon, zeer responsief stuurgevoel. Voor het rijden op een circuit, bieden de schakelbare dempers met twee standen een stevigere wegligging zodat je vol gas van de baan kunt genieten.

Maximale bochtsnelheid dankzij sperdifferentieel

Hoe kunnen we de dynamische Focus RS nog beter maken? Dat was de uitdaging die het Ford Performance-team zichzelf stelde. Hun oplossing? Een mechanisch Quaife®-sperdifferentieel voor de vooras als optie aanbieden. Met dit systeem kan een nog hogere bochtsnelheid worden bereikt. Zo levert de Focus RS betere prestaties op het circuit.  

Deze optie is inclusief stylingdetails zoals een matzwart dak, spiegelkappen en achterspoiler. De zwarte gesmede lichtmetalen velgen komen met een RS-logo op de naafdoppen, en de door raceauto’s geïnspireerde Recaro-kuipstoelen zijn met blauw leer afgewerkt. 

Beleef de ultieme Focus RS-ervaring met een optioneel sperdifferentieel.

Blue Ford Focus RS Option Pack rear on race track
Blue Ford Focus RS Bi-Xenon headlamps

Koplampen die je helpen om de bocht te kijken

De Bi-Xenon koplampen van de nieuwe Focus RS zijn niet alleen opvallend; ze zijn ook slim. Dat komt omdat ze de weg precies volgen wanneer je het stuur draait, zodat je een uitstekend zicht hebt. De lichtbundel van de koplampen kan ook worden aangepast aan jouw snelheid, de omgeving en de omstandigheden. De zeven verschillende modi omvatten onder andere specifieke instellingen voor in de stad, op landwegen, op de snelweg en ook voor rijden tijdens slecht weer.

Top