Home > Alle modellen > NIEUWE FOCUS > Technische Kenmerken > Veiligheid en Beveiliging

Veiligheid en Beveiliging

Natuurlijk moet jouw auto jou, je familie en andere weggebruikers goed beschermen. Daarom hebben we alle beschikbare technologieën ingebouwd die je waarschuwen voor obstakels en verkeer. En je zelfs helpen remmen als dit nodig is om een aanrijding te voorkomen.

 

Ford Focus pre-collision assist

Ook voetgangers beter beschermd

Jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers staat voorop. Daarom is de nieuwe Focus voorzien van een radar en camera die voertuigen en mensen detecteert. Het systeem waarschuwt je als er gevaar dreigt voor een botsing met een voertuig, voetganger of fietser. Als je niet op tijd reageert, laat het systeem je voertuig op volle kracht remmen, zodat bepaalde frontale botsingen minder erg of zelfs vermeden kunnen worden.

Helpt je remmen op hogere snelheden

Je krijgt meer zekerheid dat je op tijd kunt remmen. Het actieve remsysteem helpt je zodra je harder dan 50 km/u rijdt. Via RADAR scant het de weg en waarschuwt je voor mogelijke botsingen. Als je niet reageert, begint het systeem te remmen om je te helpen vertragen. Onder 50 km/u helpt Active City Stop je. Technologieën die je bij elke snelheid een veiliger gevoel geven.

Ford Focus active brkaing
Ford Focus door edge protector

Voorkomt irritante deuken en krassen

Als je geparkeerd staat op een krappe parkeerplek sla je zo ergens met je deur tegenaan. Maar als je een van de vier deuren van een Focus opent, dan springt de beschermende rand eruit om de lak van je auto en de auto naast je te beschermen.

 

Top