Home > Onderhound e Service > Support > SYNC en Bluetooth® ondesteuning > Ford SYNC 3 met AppLink
Ford SYNC 3 with AppLink

Ford SYNC 3 met AppLink

SYNC 3 heeft de handige functies en het gemak van SYNC 1 en SYNC 2 – en meer. Het verbeterde SYNC 3 is het modernste SYNC-systeem ooit.

Een hoogtepunt is de vooruitstrevende interface. Wat u ook zoekt: u vindt het razendsnel. Het 8 inch touchscreen bedient u intuïtief met eenvoudige bewegingen van uw vingers, net als uw smartphone. Behalve met AppLink is SYNC 3 ook te koppelen met Apple CarPlay en Android Auto. SYNC 3 met AppLink is razendsnel, tot maar liefst 10 keer sneller dan SYNC 2.

SYNC 3 Voice Control

Een van de handigste functies van SYNC 3 met AppLink is de intuïtieve Voice Control, die antwoord geeft op heel veel woorden en zinnetjes. Hoeveel? Download hier de lijst met spraakopdrachten.
Meer informatie over Voice Control vindt u in de gebruikershandleiding.

• Uw telefoon voor het eerst koppelen

Via het touchscreen:

1.    Kies in ‘Menu’ voor ‘Telefoon toevoegen’ (Add Phone).
    2.    Volg de instructies op het scherm.
    3.    U krijgt de vraag om te selecteren in welk model van Ford u rijdt.
    4.    Selecteer het model op uw telefoon.
    5.    U krijgt nu op uw telefoon een 6-cijferig nummer te zien. Bevestig dat dit nummer
           overeenkomt met de 6 cijfers op het touchscreen.
    6.    Als de koppeling gelukt is, ziet u een melding op het touchscreen.
    7.    Mogelijk vraagt uw telefoon of u het systeem toegang wilt verlenen tot (uw) gegevens.
           U kunt de compatibiliteit van uw telefoon controleren in de handleiding van uw telefoon,
           maar u kunt ook onze tool voor mobiele compatibiliteit gebruiken, compleet met
           snelgidsen.

Via Bluetooth®

Wilt u uw telefoon via Bluetooth® koppelen? Zorg dan dat Bluetooth® aanstaat en selecteer op het touchscreen de naam van uw telefoon. Volg dan de instructies 5, 6 en 7.

• Hoe werkt navigeren met Ford SYNC 3?

Wat is er nieuw?

1.  In Ford SYNC 3 met AppLink kunt u in een keer de bestemming kiezen: u typt het adres
         in één veld en niet in meerdere velden.
    2.  Het overzicht van de kaart verandert u heel makkelijk door te drukken of zoomen.
    3.  Gebruikt u het volledige scherm? De knoppen onder in het scherm worden na 10 seconden
         verborgen, zodat u nog meer overzicht hebt.
    4.  Kiest u het optionele navigatiesysteem, dan krijgt u een 3D-ervaring met een draaiend en
         vergroot kaartoverzicht, verbeterde graphics en foto’s van interessante plekken (POI’s).
    5.  Ford SYNC 3 met AppLink gebruikt ‘fuzzy logic’: het corrigeert spelfouten en andere foutjes
         bij het invoeren van de bestemming.

Navigeren via het touchscreen

• Selecteer op de startpagina ‘Nav’ of ‘Kaartoverzicht’ (Map area).
    • Kies ‘Bestemming’ (Destination).
    • Typ uw bestemming in het betreffende veld. Dit kan op verschillende manieren: via het adres
      of alleen met de postcode, plaats of stad. U kunt ook een knooppunt of POI (interessante
      plek) invoeren. Of navigeren met de coördinaten van de breedte- en lengtegraad.
    • U ziet POI’s en overeenkomende eerdere bestemmingen.
    • Vervolgens ziet u de routelijst, die u kunt sorteren op ‘Beste overeenkomst’ (Best match)
      of ‘Afstand’ (Distance). U kunt de routelijst ook filteren, zodat u alleen de POI’s uit
      de Michelingids ziet.
    • Selecteer de juiste bestemming
    • Via de terug-pijl gaat u weer naar de routelijst.
    • Selecteer de gewenste weergave en resultaten van de routelijst.
    • U ziet nu een kaart van de bestemming, met opties.
    • Selecteer ‘Start’ om de navigatie naar uw bestemming aan te zetten.
    • De navigatie begint zodra u wegrijdt.

Een waypoint toevoegen via het touchscreen

Een waypoint markeert een bepaalde locatie
    • Selecteer ‘Afstand tot bestemming’ als u de afstand naar het waypoint of de bestemming
      wilt zien.
    • Selecteer ‘Tijd naar bestemming’ als u de reistijd naar het waypoint of de bestemming
      wilt weten.
    • Onder ‘ETA’ ziet u de geschatte aankomsttijd; deze informatie wordt standaard weergegeven.
    • Selecteer vervolgens ‘Sluiten’ (Close).
    • De navigatie begint zodra u wegrijdt.

Adressen opslaan via het touchscreen

Uw woonadres, het adres van uw werk en andere veelgebruikte bestemmingen kunt u opslaan in Ford SYNC 3 met AppLink. U kunt het adres dan in één beweging selecteren. Doorloop hiervoor eerst de volgende stappen:
    • Selecteer ‘Bestemming’.
    • Bepaal of u het adres wilt opslaan als woon- of werkadres of onder favorieten.
    • Selecteer bijvoorbeeld ‘Huis’ (Home).
    • Bevestig uw keuze door op ‘Ja’ te drukken.
    • Typ uw woonadres in het betreffende veld of gebruik de zoekfunctie om het adres op
      te zoeken.
    • U ziet nu een lijst met overeenkomende bestemmingen.
    • Selecteer uw keuze.
    • U ziet nu een kaart van de bestemming.
    • Selecteer ‘Opslaan’ (Save) en het adres wordt toegevoegd aan de lijst met
      favorieten.

Naast dit adres komt een pictogram van een huis te staan. U ziet ook de reistijd naar uw woonadres vanaf de huidige locatie.

Navigeren met spraakopdrachten

Wilt u de navigatie met uw stem instellen? Download dan de handige lijst met spraakopdrachten. Het was nog nooit zo makkelijk om een bestemming te vinden of een interessante plek (POI) te ontdekken.

Michelingids

De Michelingids in SYNC 3 helpt u om een restaurant of hotel (POI) in de buurt te vinden.

Alle locaties uit de Michelingids hebben een eigen knop voor meer informatie. Via deze functie kunt u meteen bellen naar de locatie om een tafel of kamer te reserveren. Vanzelfsprekend als uw telefoon aan het systeem is gekoppeld.

NB Niet alle functies zijn in alle talen en landen beschikbaar.

• Het SYNC 3-entertainmentsysteem leren kennen

Wat is er nieuw?

• Elke keer als u een mediaspeler met nieuwe muziek via de USB-poort aansluit, indexeert
      Ford SYNC 3 met AppLink automatisch uw muziek. Vervolgens kunt u de artiest of het
      nummer van uw keuze selecteren.
    • De stembesturing van de audiofuncties is gebruiksvriendelijker. Het is niet meer nodig om
      eerst de audiobron te kiezen of te zoeken op artiest, album, nummer of genre. U hoeft alleen
      hardop de naam van de artiest of het nummer uit te spreken. U zegt bijvoorbeeld ‘Play Lola’
      of ‘Play Kinks’ in plaats van ‘Play song Lola’ of ‘Play artist Kinks’.

Een audiobron kiezen via het touchscreen

• Wanneer u uw apparaat koppelt aan SYNC 3, verschijnt de naam van het apparaat op het
      touchscreen. De muziekbibliotheek wordt automatisch geïndexeerd.
    • Wilt u naar een bepaalde audiobron luisteren, selecteer dan de bijbehorende knop op het
      touchscreen.

Goed om te weten

• U kunt twee telefoons tegelijk aan het systeem koppelen. De ene gebruikt u dan gewoon
      als telefoon en de andere voor de mediafuncties.
    • Hebt u een Apple-apparaat? Dit koppelt u aan SYNC 3 via uw originele Apple-kabel.

Spraakopdrachten gebruiken

Ford SYNC 3 met AppLink bedient u eenvoudig met uw stem. Zo schakelt u bijvoorbeeld
    makkelijk tussen verschillende audiobronnen. Ga hiervoor als volgt te werk:
    • Druk op de spraakknop op het stuur en noem bijvoorbeeld een radiofrequentie. Het systeem
      stemt automatisch af op die frequentie.
    • Wilt u wisselen van de radio naar muziek vanaf een USB-apparaat? Druk op de spraakknop
      en zeg ‘USB’. Nu wordt de muziek op het USB-apparaat afgespeeld.

Bladeren door uw muziek, een nummer of artiest selecteren en uw favoriete muziek afspelen was nog nooit zo makkelijk. Download de handige lijst met spraakopdrachten.

• SYNC 3 instellen zoals u dat wilt

De menu-opties

1. Selecteer ‘Instellingen’ om het menu te openen.
    2. Bekijk elke menu-optie om te zien wat u ermee kunt bedienen. Een paar voorbeelden:
       • Met de geluidsinstellingen regelt u de audiokwaliteit en het volume.
       • Via de klok kunt u de tijdsinstellingen veranderen, zoals de tijdzone en de huidige tijd.
       • U kunt uw Bluetooth-apparaten beheren, bijvoorbeeld Bluetooth aan- of uitzetten en de      gegevens bekijken van de gekoppelde apparaten.
       • U kunt uw navigatievoorkeuren bekijken, veranderen en opslaan.
       • Via het algemene menu kunt u de taal, afstand (mijl of km) en temperatuureenheid
         instellen.
       • Via het algemene menu kunt u Apple CarPlay en Android Auto activeren of uitschakelen.

Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding.

• Meer over SYNC 3 met AppLink

Apple CarPlay en Android Auto

Apple CarPlay en Android Auto bootsen het aangesloten apparaat in uw Ford na.
    U hoeft alleen maar uw Apple- of Android-apparaat te koppelen aan SYNC 3 en u hebt direct toegang tot de gegevens op uw telefoon. Van uw muziek tot kaarten en apps van derden – allemaal via het touchscreen. Via het algemene menu kunt u Apple CarPlay en Android Auto activeren of uitschakelen.

Uw apparaat koppelen met Apple CarPlay:

• Koppel uw Apple-apparaat via de originele kabel aan de USB-poort in uw Ford.
    • U ziet nu Apple CarPlay op het touchscreen verschijnen.
    • In het eerste scherm van het Apple CarPlay-menu ziet u uw standaard-apps.
    • U kunt nu meteen profiteren van Apple CarPlay met SYNC 3.

Ondersteunde Apple-modellen: iPhone 5 of nieuwer; iOS-versie 7.1 of hoger.

Uw apparaat koppelen met Android Auto:

• Activeer eerst Android Auto in de SYNC 3-instellingen.
    • Activeer Bluetooth in de SYNC 3-instellingen.
    • Sluit uw Android-apparaat met de originele kabel aan op de USB-poort in uw Ford.
    • U ziet Android Auto op het touchscreen verschijnen.
    • In het eerste scherm van het Android Auto-menu ziet u uw standaard-apps.
    • U kunt nu meteen alle voordelen ontdekken van Android Auto met SYNC 3.

OS-versie: minimaal 5.0 (Lollipop) of hoger.

Ford SYNC 3 met AppLink

Wat is er nieuw?

• Ford SYNC 3 met AppLink heeft een serie handige apps. Ze werken allemaal volgens het
      Ford-principe van ‘handen aan het stuur, ogen op de weg’.
    • AppLink is geschikt voor op een telefoon geïnstalleerde apps die goedgekeurd zijn door Ford.
      U kunt de apps gebruiken en bedienen via het touchscreen en met uw stem.
    • Als een app actief is, vindt u deze terug op het AppLink-scherm in Ford SYNC 3.
    • Wanneer u hier toestemming voor geeft, hebben sommige apps toegang tot
      voertuiggegevens als gps en kilometerteller.

AppLink-catalogus

• Op de website van Ford vindt u de AppLink-catalogus. Hierin kunt u zien welke apps geschikt
      zijn voor de SYNC-versie van uw Ford. In de catalogus staan ook linkjes naar de AppStore
      en Google Play, waar u de AppLink-apps kunt downloaden.

> Blader door de SYNC 3 AppLink-catalogus en ontdek wat er allemaal mogelijk is in uw
    Ford.

Hoe gebruik ik mijn iPhone en Siri Eyes Free?

Als u Siri activeert via SYNC 3 met AppLink, hoeft u uw iPhone niet meer aan te raken. Koppel eerst uw iPhone aan SYNC 3 met AppLink. U kunt Siri nu op twee manieren activeren, via het touchscreen of via de stuurbediening:

Via het touchscreen:
       1. Selecteer het telefoonpictogram op uw touchscreen.
       2. Druk op de Siri-knop. Deze verandert van kleur om aan te geven dat Siri is geactiveerd.

Via de stuurbediening:
       1. Druk op de knop ‘spraakactivering’.
       2. Houd deze knop zo’n 2 seconden ingedrukt.

U kunt nu via SYNC 3 met AppLink met Siri praten en uw telefoon handsfree gebruiken.